20
08/2009
0

Christian Club

Már több mint 4 hónapja fut a Christian Club béta verziója a http://christianclub.hu címen, de eddig még egy postot sem írtam róla. Ennek eleget téve megosztom veletek, hogy mit is gondolok erről a projektről.

Előljáróban a történetéről
A dolog 2007 első felében indult, mikor is úgy éreztem, hogy a keresztenyklub.hu után maradt űrt valahogyan be kellene tölteni. Az ötletet tett követte és pár napra rá el is indult az oldal, e107 motor segítségével. A kezdeti nehézségek és viszontagságok után szépen gyarapodott az oldal tagjainak létszáma és kedzdett kialakulni egy nagyobb online keresztény közösség. Ám mint ahogy az lenni szokott az oldal kinőtte saját helyét így egy új tárhelyre kellett költöztetni. De ha már új tárhely akkor legyen új motor is hozzá. 3 hónapos fejlesztés és tetsztelést követően béta állapotban felkerült a szerverre az új motor.
Azóta is folyamatos tesztelés és csiszolgatás alatt van, míg el nem érni a végső stádiumot.

Az új motorról
Feljesztés során 2 fő szempontot tartottam szem előtt: gyorsaság és trendekhez igazodás. A gyorsaságot szerintem nem kell részleteznem, de a trendekhez igazodásról ejtenék pár mondatot. A cc trendekhez igazodása abban mutatkozik meg, hogy megpróbál egy olyan környezetet teremteni a felhasználók között amivel valós időben tudnak kommunikálni (lásd twitter) ugyan akkor egy olyan felhasználói felületet melyben a gyors kommunikáció mellett kapcsolatépítést is elősegít. Ezek mellett van még néhány elkészített és néhány safe módban álló funkciója is. Az elkészített például az esemény részleg, ahol a felhasználók különböző eseményeket tudnak beküldeni megtekinteni, ez által a lehető legfrissebb infót kapják. A safe módban állók közül kettőt említenék meg. Az első a magazin szintű felhasználók akik kiterjesztett jogosultságokkal rendelkeznek az oldalon. Például tudnak fejlécet feltölteni a magazinjukhoz illetve a beállítások menüjük is más mint a sima felhasználóké. A másik az egyedi profil design amit a szemfülesebb felhasználók már észrevehettek egy két tesztelés során, de erről majd részletesebben is szót ejtek.

Érzéseim a projektel kapcsolatosan
Sokféle érzés kereng bennem a klubbal kapcsolatban. Egyrészről szeretném, ha egy olyan közösség alakulna ki a segítségével akik jól érzik magukat ott, ismerkednek, barátkoznak mind ezt Istennel és Istenért. Ezt sokszor beárnyékolja az a ténymegállapítás, hogy most (remélem még) csak én használom az oldalt, pedig már alkalmas a userszintű használatra is. Felötlöttek olyan gondolatok is, hogy bekéne zárni az egészet, hisz senki sem használja, ám szerencsére ez eddig nem esett meg. Egyenlőre várok és fejlesztek bízva abba, hogy az új helyen is kialakul egy, a régi cc-hez hasonló 500 fős felhasználó tábor akik majd életet és Isten szeretetét és kegyelmét viszik az oldalba.

UI.: Ha bárkinek van építő ötlete, kritikája, javaslata az oldallal kapcsolatban az írja meg kommentben, vagy a petercsoka[kukac]gmail[pont]com-ra
 

A bejegyzés trackback címe:

https://nemkene.blog.hu/api/trackback/id/tr551326121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása